Categories
Ana Rucner Ana u Gradu Oliver Poole

Ana u Gradu & Oliver Poole

Festival Ana u Gradu ugostio pijanista Olivera Poola

Palačom Sponza “zavladali” Gershwin, Wagner i Stravinski

Festival Ana u Gradu nastavlja se i druge večeri sjajnim interpretacijama klasične glazbe. Oliver Poole, mladi pijanist iz Londona, večeras je u palači Sponza oduševio sve prisutne svojim bravurama. Na svoj jedinstven i vrlo dinamičan te razigran način približio je publici Wagnera, Stravinskog i Gershwina, no i odsvirao nekoliko autorskih skladbi.
Iako su mu svega 23 godine, vrlo je talentiran pa ga je BBC od milja nazvao “mladi Rubinstein”, a Lang Lang za Olivera kaže da je odsvirao najboljeg Gershwina kojega je ikada čuo. Do sada je nastupao na mnogim svjetskim pozornicama i krase ga, uz karizmu i poseban talent za improvizaciju.

Skladao je djela za nagrađivane predstave, pop zvijezde, međunarodne TV kampanje, svjetski poznate vizualne umjetnike, međunarodne dobrotvorne akcije i inicijative, a upravo piše skladbu koja će postati novi single Biance Nicholas koja je predstavljala Veliku Britaniju na natjecanju za Euroviziju prije 3 tjedna. Osim što je sjajan glazbenik Oliver je i vrlo angažiran u dobrotvornom radu pa je sa samo 17 godina osnovao dobrotvornu inicijativu Siberian Appeal.

[x_card animation=”flip-from-top” center_vertically=”true” front_style=”border-width: 8px 8px 8px 8px; border-style: solid; border-color: #d82586; color: #ffffff; background-color: #16c6c0;” front_icon=”heartbeat” front_icon_size=”42px” front_icon_color=”#d82586″ front_title=”Pomoć Mari Maltarić ” front_text=”Sav prihod od prodaje ulaznica za sve koncerte festivala Ana u Gradu donirat će se Dubrovkinji Mari Maltarić.” back_style=”border-width: 8px 8px 8px 8px; border-style: solid; border-color: #16c6c0; color: #ffffff; background-color: #d82586;” back_title=”Pomoć Mari Maltarić” back_text=”Ako i vi želite pomoći, uplatu možete izvršiti na račune Marine majke Pave Gleđ, Dubrovnik, Pod Minčetom 5, tekući račun IBAN HR5324070003262271477 ili na žiro račun IBAN HR4824070003104822428, otvoreni kod OTP Banke.” back_button_text=”Saznaj više!” back_button_link=”http://dubrovackidnevnik.rtl.hr/lifestyle/dubrovkinja-treba-vasu-pomoc-mare-mlataric-u-zivotnoj-borbi” back_button_color=”#d82586″ back_button_bg_color=”#16c6c0″ padding=”5% 5% 5% 5%”]