Categories
Ana u Gradu Event Oliver Poole

Ana u Gradu

Koncertom na Orsuli započeo festival Ana u Gradu

Ana Rucner oduševila sve prisutne multimedijalnim doživljajem.

Večerašnjim koncertom, odnosno multimedijalnim događanjem, održanim u prekrasnom parku Orsula, Ana Rucner je otvorila festival Ana u Gradu. Njezino sviranje bilo je popraćeno projekcijom spotova na kojima su prikazane ljepote Hrvatske. Mnogi od njih osvojili su svjetske nagrade, a Anin turistički spot Oda radosti, u kojem su neki od kadrova snimani u Trstenom, ovjenčan je sa čak 13 domaćih i međunarodnih priznanja. Umjetnica je auditivno vizualnim doživljajem prošetala Istrom, Dalmacijom, Plitvičkim jezerima, Slavonijom, Korčulom, a posebno oduševljenje izazvao je tradicionalan dubrovački ples Linđo. Upravo ovaj spot, kojeg je Ana snimila na jednom od prijašnjih Festivala, uvijek izaziva veliki interes kada ga izvodi i izvan Hrvatske.
[blockquote cite=”Ana Rucner” type=”center”]Park Orsula predivna je lokacija s posebnim pogledom i atmosferom koja postoji samo u Dubrovniku. Drago mi je da sam večeras imala priliku provesti publiku kroz cijelu Hrvatsku, a sve to kroz spoj klasične glazbe te njezine moderne izvedbe koja je jako bliska mlađoj publici.[/blockquote]

Ove godine obilježava se peta obljetnica Festivala na kojem su se do sada predstavili mnogi ugledni glazbenici. Posjetitelji Dubrovnika, kao i sami Dubrovčani, do nedjelje će moći uživati u pet koncerata na kojima će se predstaviti glazbeni virtuozi kao što su Oliver Poole, Luca Lucini i Mario Stefano Pietrodarchi te Simfonijski orkestar iz Mostara.

Festival se nastavlja u petak, 19.6 nastupom Olivera Poola u palači Sponza i pozivamo sve zainteresirane da svrate i uvjere se zašto ovog mladog umjetnika zovu mladim Rubinsteinom.
Ulaznice za sve koncerte mogu se nabaviti u KIC-u u Luži na dnu Straduna, po cijeni od 50 kn. Prihod od svih prodanih ulaznica donirat će se za liječenje Dubrovkinje Mare Maltarić.

[x_card animation=”flip-from-top” center_vertically=”true” front_style=”border-width: 8px 8px 8px 8px; border-style: solid; border-color: #d82586; color: #ffffff; background-color: #16c6c0;” front_icon=”heartbeat” front_icon_size=”42px” front_icon_color=”#d82586″ front_title=”Pomoć Mari Maltarić ” front_text=”Sav prihod od prodaje ulaznica za sve koncerte festivala Ana u Gradu donirat će se Dubrovkinji Mari Maltarić.” back_style=”border-width: 8px 8px 8px 8px; border-style: solid; border-color: #16c6c0; color: #ffffff; background-color: #d82586;” back_title=”Pomoć Mari Maltarić” back_text=”Ako i vi želite pomoći, uplatu možete izvršiti na račune Marine majke Pave Gleđ, Dubrovnik, Pod Minčetom 5, tekući račun IBAN HR5324070003262271477 ili na žiro račun IBAN HR4824070003104822428, otvoreni kod OTP Banke.” back_button_text=”Saznaj više!” back_button_link=”http://dubrovackidnevnik.rtl.hr/lifestyle/dubrovkinja-treba-vasu-pomoc-mare-mlataric-u-zivotnoj-borbi” back_button_color=”#d82586″ back_button_bg_color=”#16c6c0″ padding=”5% 5% 5% 5%”]