Categories
Đak veseljak i prometni znak

Edukativan mjuzikl “Đak veseljak i prometni znak”

Još jedna preventivno-edukativna akcija kojom se nastoji od malih nogu djecu učiti sigurnom i pravilnom sudjelovanju u prometu.

U KD Lisinski organizirali smo još jedan edukativan mjuzikl pod nazivom “Đak veseljak i prometni znak” u kojemu su u provođenju edukacijsko-prevencijskih mjera bili uključeni Autoklub Siget i Policijska uprava zagrebačka.

Đak veseljak i prometni znak je samostalni edukativni mjuzikl kojem je cilj kroz edukaciju i ponavljanje, koje je od iznimne važnosti za mališane, smanjiti mogućnost stradavanje djece u prometu.

U Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog održan je preventivni program Poštujte naše znakove u sklopu kojeg je bio izveden edukativni mjuzikl Đak veseljak i prometni znak te obrazovno – preventivni program za djecu nakon predstave.

Mjuzikl Đak veseljak i prometni znak je samostalni edukativni mjuzikl kojem je cilj kroz edukaciju i ponavljanje, koje je od iznimne važnosti za mališane, smanjiti mogućnost stradavanje djece u prometuCijeli program je zamišljen kao interakcija između djece i glumaca gdje djeca, slušajući i pjevajući pjesme koje su naučili u predstavi, nauče sve o prometnim znakovima. Prisustvovalo je gotovo 300 učenika osnovnih škola i to: OŠ Davorina Trstenjaka, OŠ Jabukovac, OŠ Ivana Filipovića, OŠ Marina Držića i OŠ Grigora Viteza iz Zagreba te učenici OŠ Banija iz Karlovca.

Zbog važnosti teme sprječavanja stradavanja djece u prometu nazočnima se obratio i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, podsjetivši na važnost ovakvih programa i rane edukacije posebice kada su u pitanju ovako mladi životi koji će uskoro samostalno se kretati Zagrebom i šire. »Automobili, tramvaji, bicikli i autobusi dio su svakodnevice, stoga najmanji sudionici u prometu moraju znati kako se ponašati u istom, a mi im u tome moramo pomoći«, naglasio je gradonačelnik.

Nakon programa i mjuzikla, djeca su sudjelovala u raznim poučnim interaktivnim radionicama, među njima »Policajac – prijatelj pomagač«, Prometni poligon »Biciklirajmo zajedno«, »Poštujem prometni znak – ja sam đak prvak« i dr.

Dok su sudjelovali u interaktivnim radionicama, podijeljen je i edukativni promotivni materijal. Na kraju, djeca su sudjelovala u vožnji mobilnim poligonom Program prometne kulture za najmlađe – koju provodi „JUMICAR“ u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke i partnerima.

[g-slider gid=”14371″ width=”100%” height=”55%”]