Categories
Ivan Jelić

EthnoRemake by Ivan Jelić

Nakon što se prošle godine predstavio zagrebačkoj publici s autorskim projektom EthnoRemake, mladi akademski pjevač Ivan Jelić je i ove godine 14. studenog rasprodao malu dvoranu Lisinski u svega par dana. Koliko su sveprisutni ljubitelji sevdaha i staronarodnih pjesama uživali u vokalnoj interpretaciji tenora Ivana Jelića govori i činjenica da su ga dva puta pozivali na bis.

[instagram-feed type=hashtag hashtag=”#ethnoremakebyivanjelic2016″ num=4 cols=4 showcaption=false showlikes=false likescolor=#002e5b buttoncolor=#002e5b buttontextcolor=#fde428 showfollow=true showheader=false showbutton=true num=12 carousel=true carouselautoplay=true carouseltime=4000 carouselpag=true hovercolor=#002e5b hovertextcolor=#fde428 hoverdisplay=”icon, likes, instagram”]

Ivanovoj glazbenoj rapsodiji pridružili su se uz orkestar i brojni prijatelji poput Sandre Bagarić i Darka Domitrovića, Ane Rucner i ženske klape Kolapjanke. Najveća poslastica za publiku bio je svjetski virtuoz na lutnji Edin Karamazov koji je s Ivanom odsvirao pjesme „Što te nema“ i „Samo moru virujem“. Suradnja ovih dvaju umjetnika dosad se pokazala iznimno uspješna tako da ne sumnjamo da će se i dalje nastaviti u karijeri ovog perspektivnog mladog glazbenika.

Budući da je mala dvorana Lisinski postala pretijesna za sve ljubitelje sevdaha, makedonskog melosa, starogradske glazbe te međimurskih i dalmatinskih pjesama i napjeva, sljedeći put očekujemo Ivana u znatno većem prostoru.